- Kun peset astiat koneessa se säästää vettä ja aikaa.
- Tinaisia, kullattuja, käsinmaalattuja, puuastioita, kristalliastioita ja valurautaisia astioita ei saa pestä koneessa!
- Muista pitää luukun reunat, tiivisteet ja saranat puhtaina pyyhkimällä ne astianpesuaineliuokseen kastetulla pyyhkimellä.
- Myös ulkopinnat puhdistetaan pyyhkimellä.
- Jätesiivilän voi tyhjentää ja puhdistaa astianpesuaineella viikottain ja suihkuvarsien puhtaus on myös tarkistettava säännöllisesti.
- Vähennät pesun tarvetta, esipesemällä ruuantähteet astioista, jolloin ruuantähteet eivät kerry suihkuvarsien suihkuaukkoihin.
- Kun koneeseen on kertynyt kalkkia, sen voi havaita harmautena lämpövastuksissa ja juomalaseissa. Astioiden pinta voi tuntua pesun jälkeen karhealta. Kalkkiutuminen hidastaa koneen toimintaa ja lisää sähkönkulutusta.
Kalkinpoisto:
Voit poistaa saostumat astianpesukoneen kalkinpoistoon
tarkoitetulla puhdistusaineella ohjeen mukaan tai sitruunahapolla:
Laita sitruunahappoa 2-3 rkl pesuainelokeroon ja valitse
60-65 asteen pesuohjelma. Jos kalkkisaostumat eivät irtoa voi sitruunahapon
annostusta lisätä 5: teen ruokalusikalliseen.
Paras tulos saadaan, kun sitruunahappokäsittelyn jälkeen
pestään kone vielä tavallisella koneastianpesuaineella.
Kun peset astiat
koneessa:
Karkeat ruoantähteet on esipestävä. Astiat laitetaan
koneeseen heti syönnin jälkeen ja kone täytetään siten, että vesi pääsee
vapaasti suihkuamaan ja suihkuvarret pyörivät. Aseta kevyet astiat ylös ja
esim. kattilat alakoriin. Aterimet eivät saa olla kiinni toisissaan.
Pesuohjelman päätyttyä anna astioiden kuivua ennen kuin tyhjennät ne koneesta
kaappiin. Sulje vesihana. Tyhjennä jätesiivilä.
Älä jätä koneastianpesuainetta lasten ulottuville!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti