Maistuuko mokka, poriseeko pannu?
Jos sinulla on
kahvinkeitin, kannattaa muistaa, että keitin, johon on muodostunut saostumia
kalkista, pitää kovempaa ääntä ja valmistaa kahvia pidemmän aikaa. Se vie myös
enemmän sähköä, joten on aika suorittaa puhdistus.
Varaa vierellesi: Kalkinpoistoaine tai etikkaa,
astianpesuharja ja kalustepyyhin.
- Keittimen ulkopinnat ja lämpölevy kannattaa puhdistaa astianpesuaineliuokseen kastetulla pyyhkimellä säännöllisesti, jotta tahrat eivät pinty.
- Irrotettavat osat voi pestä erikseen.
- Kiinteä vesisäiliö pestään harjalla.
- Kalkkisaostumat poistetaan kalkinpoistoaineella tai etikalla. Etikkaa laimennetaan siten, että 5 dl etikkaa laitetaan 5 dl vettä ja seos kaadetaan säiliöön. Keitin käynnistetään ja puolet nesteestä annetaan valua läpi, minkä jälkeen keitin sammutetaan ja aineen annetaan vaikuttaa 15 minuuttia. Tämän jälkeen loppu seos valutetaan keittimen läpi käynnistämällä keitin.
- Keitintä huuhdellaan keittämällä puhdasta vettä keittimen läpi täysi säiliöllinen 2-4 kertaa.
- Puhdista työvälineet ja pese kädet!
Kun haluat keittää hyvää kahvia, muista säilyttää kahvi
pakkauksessaan ilmatiiviisti, käytä kylmää, raikasta vettä äläkä seisota kahvia
pannussa. Annostele kahvijauhetta oikea määrä ja käytä oikeaa jauhatusastetta.
Kun kahvit on juotu, kahvipannu huuhdellaan ja viikoittain, myös pestään. Myös
suodatinkoteloa on muistettava pestä, jotta rasvamaista ainetta ei pinty
siihen, koska se vaikuttaa makuun. Pesutiheyteen vaikuttaa se, kuinka usein
keität kahvia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti