sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kahvinkeitin

Kahvinkeittimen puhdistus:
Maistuuko mokka, poriseeko pannu? 
Jos sinulla on kahvinkeitin, kannattaa muistaa, että keitin, johon on muodostunut saostumia kalkista, pitää kovempaa ääntä ja valmistaa kahvia pidemmän aikaa. Se vie myös enemmän sähköä, joten on aika suorittaa puhdistus.


Varaa vierellesi: Kalkinpoistoaine tai etikkaa, astianpesuharja ja kalustepyyhin.
  • Keittimen ulkopinnat ja lämpölevy kannattaa puhdistaa astianpesuaineliuokseen kastetulla pyyhkimellä säännöllisesti, jotta tahrat eivät pinty.
  • Irrotettavat osat voi pestä erikseen.
  • Kiinteä vesisäiliö pestään harjalla.
  • Kalkkisaostumat poistetaan kalkinpoistoaineella tai etikalla. Etikkaa laimennetaan siten, että 5 dl etikkaa laitetaan 5 dl vettä ja seos kaadetaan säiliöön. Keitin käynnistetään ja puolet nesteestä annetaan valua läpi, minkä jälkeen keitin sammutetaan ja aineen annetaan vaikuttaa 15 minuuttia. Tämän jälkeen loppu seos valutetaan keittimen läpi käynnistämällä keitin.
  • Keitintä huuhdellaan keittämällä puhdasta vettä keittimen läpi täysi säiliöllinen 2-4 kertaa.
  • Puhdista työvälineet ja pese kädet!
Kun haluat keittää hyvää kahvia, muista säilyttää kahvi pakkauksessaan ilmatiiviisti, käytä kylmää, raikasta vettä äläkä seisota kahvia pannussa. Annostele kahvijauhetta oikea määrä ja käytä oikeaa jauhatusastetta. Kun kahvit on juotu, kahvipannu huuhdellaan ja viikoittain, myös pestään. Myös suodatinkoteloa on muistettava pestä, jotta rasvamaista ainetta ei pinty siihen, koska se vaikuttaa makuun. Pesutiheyteen vaikuttaa se, kuinka usein keität kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti